Durf te dromen

Een aantal dagen geleden heb ik mijn collega’s verteld dat ik stop bij de NOS. Mijn contract loopt tot 31 december. Hoewel ik de kans had om dit contract te verlengen, heb ik dat niet gedaan.

Sindsdien voer ik een aantal keer per dag dit gesprek:

“Goh, ik las dat je weg gaat”
“Ja, dat klopt!”
“Heb je al iets anders?”
“Nee, nog niet.  Ben wel aan het solliciteren.”
“Gedurfd hoor om zomaar op te zeggen”
“Ja, het is wel spannend”

Een jaar heb ik met veel plezier gewerkt aan NOS Net. Op de redactie en daar buiten wordt het steeds meer een begrip. Het project is opgezet en moet nu worden voortgezet.

Een goed moment om de balans eens op te maken. Ik heb verschrikkelijk veel geleerd van het opbouwen van NOS Net, maar ik ben er ook achter gekomen dat mijn ambities niet liggen bij de dagelijkse nieuws journalistiek. Het is een mooi vak, maar het past niet bij mij.

Nu had ik natuurlijk nog een tijdje door kunnen gaan bij de NOS, zodat ik ‘veilig’ ben. Liever kies ik er voor om eerlijk te zijn tegenover mijzelf en mijn werkgever. Ik ben niet meer gemotiveerd genoeg om dit werk te doen, dus kan ik beter op zoek naar iets anders. Ik spring dus in het diepe!

Natuurlijk zit ik niet stil. Ik hoop heel snel een andere baan te vinden en heb al een aantal leuke sollicitatiegesprekken gehad. Ben hard op zoek naar een nieuwe droombaan. Ja, dat is wel spannend.

2 Comments on “Durf te dromen”

  1. 1 Bas said at 15:38 on December 23rd, 2010:

    Annemarie, wat moet dat moet, maar you will not be forgotten!

  2. 2 Inger said at 15:41 on December 23rd, 2010:

    succes!


Leave a Reply