Passie voor de barricade!

Journalisten moeten van veel dingen een beetje weten. Ze zijn constant op zoek naar verhalen, het nieuws en duiken dan even vluchtig in de materie om er een stuk over te schrijven of een reportage over te maken. Natuurlijk zijn er ook journalisten die gespecialiseerd zijn in bepaalde onderwerpen. Echter, neutraliteit en objectiviteit voeren de boventoon.

Hoewel journalistiek een mooi vak is en ik graag elke dag nieuws tot me neem, geloof ik niet in neutraliteit en objectiviteit. Een stuk is nooit geheel objectief, want zelfs in de woordkeuze of de keuze van je bronnen sijpelt je mening door.  Het is een mooi en nodig streven om zo neutraal mogelijk het nieuws te brengen, maar het past niet bij mij, laat dat maar over aan degenen die daar een passie voor hebben. Dit jaar heb ik gemerkt dat ik liever op de barricade sta!

Liever ben ik gespecialiseerd in een onderwerp en ga ik daar voor staan. Dat vind ik zelf wat lekkerder communiceren. Ik geef liever voorlichting, dan dat ik op zoek ga naar het nieuws. Ik heb liever een mening dan dat ik objectief ben. Met deze wetenschap ben ik dus op zoek gegaan naar een nieuwe baan en deze heb ik ook gevonden!

Vanaf 17 januari ga ik voor het AIDS fonds en Stop AIDS Now! werken als sociale media en content medewerker. Heel veel zin in!


Leave a Reply